Hva slags skisko trenger jeg?

Klassisk-sko er lave skisko med lite støtte rundt ankelen. Dette er sko som er optimalisert for å få et lett og ledig fraspark. De reneste turskoene er ofte klassisko med god polstring som er laget for å holde seg tørre og varme. Til felleski er klassisksko det mest solgte, men for de som ønsker litt mer støtte er kombisko et godt alternativ.
Racingskoene i klassisk har karbonsåle og med sin vridningsstivhet gjør de at all kraften overføres i fartsretningen. 

 

Kombiskisko er sko som både kan brukes til skøyting og til klassisk. Dette er på mange måter en klassisksko med mer støtte rundt ankelen, så for de som ønsker mer støtte rundt ankelen selv når de går klassisk er kombisko et godt alternativ. For juniorer som går begge stilarter på treninger og skirenn er kombisko et rimelig alternativ til å ha et par i hver stilart. 

 

Skøytesko og kombisko ser ganske like ut, begge typene er høyere enn klassisksko og har en ankelstøtte. Skøytesko har likevel en stivere såle enn kombiskoene og er ikke laget for å gå klassisk. Skøyteskoene er mer vridningsstive som gjør at man ikke kaster bort noe kraft i skøyteskyvet. Om du ikke skal skøyte er ikke skøytesko noe behov for deg. 

 

Alle sko vi har i vår nettbutikk passser til Rottefella(NNN), Fischer/Rossignol TURNamic og Salomon/Atomic Prolink bindingssystemer. Trenger du sko til Salomon SNS/Profil/Pilot bindingssystem ta kontakt med oss.

 

 

Fryser du ofte på beina?

Hvis du sliter mye med kalde tær og føtter når du er ute på skiturer, kan vi anbefale skotrekk. I vårt sortiment har vi både skotrekk som isolerer og som holder deg tørr. Lette karbonsko er lite skånsomme mot kulde, der er skotrekk et must på de kaldeste dagene. Både skotrekkene fra Madshus og Lill-sport er kvalitetsprodukter som holder deg tørr og varm.

 

 

Egne rulleskisko?

Vi får ofte spørsmål om man tregner egne skisko til rulleski. Her er svaret nei. De skiskoene du bruker på vinteren kan fint brukes også på rulleski, men vær oppmerksom på at glidelåsen vil trekke til seg grus og skitt og derfor vil gå litt tregere. Om du ønsker at skiskoene dine skal ha lengst mulig levetid er det ikke anbefalt å bruke på rulleski. 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.